Domain transferi nasil yapilir? Adim Adim hizli aciklamalar.

Transfer islemleri su basit adimlardan olusmaktadir.

1- su an domainlerinizin kayit edildigi eski kayit firmasinin web sitesine gidin.
2- transfer etmek istediginiz domainler icin eski kayit firmasindan eger varsa domain transfer kilitleriniz kaldirin
3- transfer etmek istediginiz domainler icin eski kayit firmasindan her bir domain icin ayri olacak sekilde transfer kodu / epp key veya auth key alin.
4- transferleri onaylayabilmek icin ilgili domainlerin whois bilgilerindeki yetkili mail adreslerinin sizin tarafinizdan erisilebilen calisan mailler olmasina dikkat edin. Eger degiller ise transfer islemlerine baslamadan once bu mailleri kendi ozel mailleriniz ile degistirin
— eski firma ile isiniz bitti —

5- www.medyabim.com.tr ye kullanici adi ve sifreniz ile giris yapin
6- http://www.medyabim.com.tr/domain-transferi.html adresine girin ve transfer etmek istediginiz domainleri yazin
7- transfer uygunlugu kontrolunden sonra her bir domain icin yukarida 3 cu adimda aldiginiz transfer anahtarlarini girin
8- odemenizi yapin
— medyabim ile isiniz bitti —

bu asamadan sonra

9- medyabim den transferi onayladiginiza dair ingilizce bir mail alacaksiniz. Bu mailin icinde approve transfer yazan linke 1 kere tiklayin. bir web sitesi acilacak ve transfer approved yazacak.
her bir domain icin gelen maillerde bu islemi tekrarlayin.
10- eski kayit firmanizdan domainlerin kendilerinden medyabime transfer olacagina iliskin ingilizce bir mail alacaksiniz. Bu mailin icinde accept/approve transfer ve cancel transfer linkleri olacak. Accept/approve transfer linkine tiklayip transfer isteklerinizi eski kayit firmaniz uzerinden onaylayin. Her bir domain icin bu islemi tekrarlayin.

11- bu onaylardan sonra islemleriniz tamamlandi. en fazla 48 saat icinde domain transferleriniz gerceklesecektir. Transfer ettiginiz domainler bizim ustumuzden 1 yil uzatilmis olacaktir.